Yhtenä tehtävänä 2. osiossa oli etsiä uusia seurattavia blogihakemistojen kautta. Itse etsin lähinnä luokanopettajien pitämiä blogeja sekä mielenkiintoisia sosiaalisen median opetuskäyttöön liittyviä blogeja. Aikaisempia seuraamia sosiaalisen median alan blogeja ovat tämän kurssin opiskelijoiden oppimispäiväkirjojen lisäksi Lehmätkin lentäis (Harto Pönkä), Opeblogi (Anne Rongas) ja Tarmo Toikkasen blogi.

Blogispotin kautta en löytänyt yhtään uutta seurattavaa blogia. Se ei kuitenkaan ollut mikään yllätys sillä blogispotti on vielä hyvin pieni blogihakemisto (tänään vasta 1813 jäsentä).  Suomessa selvästi suosituin blogihakemisto onkin itsenikin aiemminkin käyttämä blogilista, josta löytyy tänään jo 34 623 blogia. Pelkkiä päivityksiä blogilistalla oli samaa luokkaa kuin blogispotissa jäseniä.

En ollut muutamaan vuoteen käynyt blogilistassa hakemassa blogeja ja löysinkin sieltä muutamia uusia seurattavia kuten http://www.properuskoulu.net/ . Luokanopettaja -hakusanan alla ei kuitenkaan edelleenkään löytynyt kun pari opiskelijan pitämää blogia.   Opettajien alta löytyi yllä mainitun lisäksi ainakin tämä: http://www.opebloggailee.blogspot.com/ ,jota tosin on kevätlukukauden aikana päivitetty vain kerran tammikuussa. Opetusmateriaalit hakusanan kautta löysin yhden melko aktiivisen luokanopettajan pitämän blogin: http://hennak.vuodatus.net/

Blogilistassa on se huono  (ja hyvä) puoli, että siinä voi (ainakin ennen pystyi) käyttäjät itse lisätä hakusanoja pilvin pimein. Näin ollen tulee päällekkäisiäkin hakusanoja hakemistoon ja saman aiheen blogeja pitää etsiä eri hakusanojen takaa. Olisi hyvä, jos hakusanojen määrittelyssä olisi jotain älykkyyttä (en tiedä vaikka nykyään olisikin) eli sovellus vaikka ehdottaisi aikasempia sanoja ennen uuden sanan vahvistamista.